Tietoa eläimistä

Emolehmätuotannon ajatuksena on käyttää emojen tuottama maito vasikoiden ravinnoksi. Vuodesta 2009 Herralan tilalla on keskitytty luomutuotantoon hyvin sopivaan herefordiin. Se on luonteeltaan rauhallinen, vasikoistaan hyvin huolehtiva rotu. Hereford häviää kasvussa ranskalaisille roduille, mutta se on tehokas laidunrehun käyttäjä. Ja mikä tärkeintä, sen lihan makua ylistetään maailmalla.

Herralan tilalla ei nupouteta eläimiä, eikä sonneja kastroida eli Herralan tilalta ei saa häränlihaa. Emme myöskään myy vasikanlihaa.


Karjassamme on käytetty alusta alkaen kantakirjasonneja. Nyt on kuitenkin poikkeuksellisesti oman karjan kasvatti Konrad, koska sen isän, APH Yesboxin, työura jäi lyhyeksi. Halusimme jatkaa tätä linjaa, koska se edustaa Remitall Pilgrimin jälkeläisiä.

Laiduntava karja yhdistettynä luomutuotantoon ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Meillä karjan seurassa viihtyy niin kurki, kottarainen, isokuovi, taivaanvuohi, töyhtöhyyppä kuin naurulokki ja varpunenkin. Kun ruis on mukana laidunalueiden viljelykierrossa, kuuluu pellolta joskus ruisrääkänkin tervehdys. Omasta kiinnostuksestamme lähiluontoa kohtaan, teetimme joitakin vuosia sitten laidunalueilta linnustoselvityksen. Sitten kun on sopivasti aikaa, niin selvittelemme kasvillisuutta tarkemmin.

Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus: Mediapalvelu W3D